HTML

LátoMások

Mindennapi rohanó életünkben a pénzhajhászás, a számlák kifizetése és a túlélés felemészti minden időnket és energiánkat. Szeretném azokat a pillanatokat és érzéseket egy kis időre kimerevíteni és megmutatni, amelyek pozitív energiát és értelmet adnak a holnapi felkeléshez.

Friss topikok

  • ujpestimasszazs: Szia! Örülök, hogy belepillantasz. Várom majd a véleményed, esetleges kérdéseid, akár kommentként,... (2012.11.06. 13:02) Pillanatok - Vakon szeretni
  • szeksan: kedves bikmakanyu nagyon köszönjük a megható írásodat reméljük, hogy a szívből jövő érdeklődésedet... (2012.07.09. 14:16) Székelyek közt

Címkék

autó (1) baleset (1) bicikli (1) éhezés (1) Élet (1) élet (1) Erdély (1) Érzés (1) Esküvő (1) gyerek (1) hajléktalan (1) hideg (1) Híres (1) koldul (1) Magyar (2) meleg (1) metro (1) Olimpia (1) Pillanat (1) Pozitív (1) Székely (1) szeret (1) Találkozás (1) vak (2) zebra (1) Címkefelhő

Pillanatok - Vakon szeretni

2012.10.05. 23:06 Bikmakanyu

Felszálltam a metróra, sokan voltak. Már a peronon hallani lehetett a kisgyerek hangját. 2 év körülő szőke kisfiú állt szintén flamand szőke apukája takarásában az ajtó melletti ülésnél, ahol anyukája is ült lábánál egy nagy szatyorral. Első pillantásra hétköznapi családnak tűnt, a kisfiú már nyűgös volt, tekintettel az esti órákra. Nem nagyon tudta eldönteni, hol jobb neki, az anyukája mellett ülve, vagy apukája karjában, esetleg állva kapaszkodva, mint a nagyok. Bizonytalanságának és fáradtságának többször is hangot adott, éles kisgyerek hangon. Eleinte az sem tűnt fel, hogy csak apukánál van a gyerek, biztos apás, nyugtáztam magamban. Aztán anyukát vettem szemügyre. Volt valami furcsa az arcvonásaiban, haja kócos és ápolatlan volt, az ócska pulóver és melegítő nadrág csak tovább rontotta a nőiességét. A keze sem volt ápolt, pedig egy nőnek erre mindig figyelnie kell, engem így tanítottak. A fejtartásából hirtelen rájöttem, miért volt furcsa az arca. Látássérült, azaz vak volt. A kinézete még mindig zavart, de kezdtem hinni a tündérmesében, hogy a szőke herceg elvette a gonosz boszorka által elvarázsolt szegény lányt, s bár az átkot nem sikerült megtörni, most mégis boldogan élnek így hárman. Amikor apuka hozzászólt anyukához, a szép mesém hangos csattanással apró darabokra tört. Már nem is tudom, mi volt a mondandója lényeg, ugyanis ezt olyan stílusban tette, hogy a bicska kinyílt a zsebemben. Lekezelő volt és türelmetlen, másrészt nem gondolom, hogy a téma a többi utasra tartozott volna. A gyerekével viszont türelmes és kedves volt. Zavart ez a kontraszt is. A nő békítően és lágyan válaszolt, próbálta elterelni a témát, amiben a metró zaja a segítségére volt.

A következő megálló előtt készültek a leszálláshoz. Apuka karjára vette a kisgyereket, anyuka felállt, fogta a nagy szatyrot és beállt apuka mögé, aki ösztönösen háta mögé tette a kezét, amibe anyuka szorosan belekapaszkodott, szinte összesimultak. Amikor megállt a metró és kinyílt az ajtó, lassú léptekkel kiszálltak, majd a tömegben eltűntek. Rengeteg kérdés kavargott bennem, pedig még ezt a pár percnyi információt sem dolgoztam fel. Vajon a nő boldog ezzel a férfival? A férfi miért nem foglalkozik vele, hogy ápolt és szép legyen a vak párja, a gyereke anyja? Miért beszélt olyan gorombán és lenézően vele? Vajon szereti? A válaszok eltűntek a tömeggel, sosem tudom meg. De az a pár perc megfogott és nehezen ereszt el.

3 komment

Címkék: gyerek metro vak szeret

A bejegyzés trackback címe:

https://maskepplatom.blog.hu/api/trackback/id/tr824822541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ujpestimasszazs 2012.11.04. 10:02:54

Szia, sziasztok!
Sajnos sok hasonló történetet láttam és sok hasonlóról tudok én is.
Én pl. elmondhatom, hogy vakon szerencsésen élek, van egy feleségem aki odafigyel a kinézetemre, bár tegyük hozzá, hogy fordult már elő, hogy nem szólt valamiért amiért kellett volna, hogy talán ne úgy öltözzem, vagy foltos a pólom, vagy ilyesmi.
Szóval ez bizony sajnos benne van részben a pakliban.
Ha gondolod olvass bele blogomba:
www.vakinfo.hu
Demeter Viktor néven, és nézd meg az oldalam:
www.masszazsbudapesten.com
Szép napot neked! Viktor

Bikmakanyu 2012.11.05. 21:37:59

@ujpestimasszazs: Kedves Viktor!
Köszönöm, hogy olvastad a blogomat és megosztod velem világodat. Örömmel és kíváncsisággal barangolok írásaid közt!
Szép estét kívánok!

ujpestimasszazs 2012.11.06. 13:02:24

Szia!
Örülök, hogy belepillantasz. Várom majd a véleményed, esetleges kérdéseid, akár kommentként, akár magán úton e-mailben.
Szép napot Neked és Mindenkinek!
Viktor
süti beállítások módosítása